Machado uputio javno izvinjenje navijačima

I want to say 'Žao mi je' to Croatian people, poručio je Machado (EPA)

Portugalski nogometaš u redovima zagrebačkog Dinama Paulo Machado, koji je izlazeći s terena na utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka protiv norveškog Moldea izazvao incident nepristojno gestikuliravši prema navijačima, ispričao se na izvanrednoj konferenciji za novinare klubu, navijačima, upravi, treneru, suigračima, obitelji.

“Napravio sam veliku pogrešku i želim se ispričati svima, a posebno svome ocu kojem je bio rođendan Najgore od svega mi je što me sin pitao kad sam došao kući: ‘Tata, zašto si to napravio?’ Hvala treneru i svima što su mi dali prigodu da se ispričam”, rekao je Machado.

“Ne znam kako će reagirati navijači, ali spreman sam na sve. Ispričavam im se još jednom, dokazat ću im se na terenu”, rekao je Portugalac.

Na kraju svog obraćanja, navijačima se obratio na engleskom: “I want to say ‘Žao mi je’ to Croatian people”.

Već nakon utakmice, govorilo se da će Machado možda i napustiti klub. No, on je prvo udaljen iz prve momčadi, a onda se svima ispričao putem Facebooka.

Igrači stali uz Machada

Osim Machada, koji je na zvižduke s tribina navijačima tri puta pokazao srednji prst te zbog toga dobio crveni karton, novinarima su se na medijskoj konferenciji obratili i trener Dinama Zoran Mamić, te kapetan Domagoj Antolić.

“Obavio sam kratak razgovor s Machadom i rekao mu da sljedeća dva-tri dana, dok ne riješimo situaciju, neće biti u svlačionici. Analizirali smo njegov ugovor i pravne mogućnosti koje iskreno i nisu baš na našoj strani”, priznao je Mamić.

Na novinarski upit je li moguće da Machado ponovno zaigra za Dinamo, odgovorio ja kako “postoji i ta mogućnost”, prenosi Jutarnji list.

“Kao klub smo odlučili da se Paulo ispriča, ostane s nama i snosi konzekvence kako smo dogovorili u klubu. Razgovarali smo i s igračima, kapetanima i ostalima, svi su za to da ostane, ali da bude kažnjen jer je nanio štetu onima koje najviše treba cijeniti, a to su navijači. Vjerujemo da će svojim zalaganjem na treningu okrenuti situaciju u svoju korist. Dosad nikakvih problema s njim nije bilo, omiljeni je igrač u svlačionici s obzirom na njegov duh i humor”, rekao je Mamić.

Kazna 100.000 eura

“Paulo je pogriješio i to svi znamo, svjestan je svoje pogreške, ispričao se i nakon utakmice i danas. Nogomet se igra zbog navijača i njih se treba poštivati i cijeniti. Molim navijače da mu pruže drugu prigodu i da mu oproste, on će sad sigurno davati sve od sebe i mi kao momčad ćemo ga u tome poduprijeti”, poručio je kapetan Antolić.

Iz kluba su potvrdili kako će Machado biti novčano kažnjen sa 100.000 eura, a novac će biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Iza Mamića, Antolića i Machada, na medijskoj konferenciji stajala je cijela Dinamova momčad.

Izvor: Agencije