Mađarska kontakt-zemlja Crne Gore za NATO

Crna Gora ima punu podršku Mađarske na putu prema EU i NATO-u (EPA)

Predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović, u utorak je u razgovoru s predsjednikom Vlade Mađarske, Viktorom Orbanom, u Beogradu iskazao zadovoljstvo zbog kontinuirane podrške Mađarske, koja bi od Nove godine trebala biti kontakt-zemlja Crne Gore za NATO.

“To je dodatno važno i zato što Mađarska razumije i prepoznaje potrebe zapadnog Balkana i značaj integracija za stabilnost i prosperitet”, istaknuo je Đukanović na sastanku održanom tijekom Trećeg summita Kine i država središnje i istočne Europe, kako prenosi Srna.

Orban: Puna podrška Mađarske

Iz Vlade Crne Gore priopćeno je kako je Orban naglasio da njegova zemlja duboko poštuje dostignuća Crne Gore u ostvarivanju reformi i rezultata do punopravnog članstva u EU i NATO.

“Crna Gora je najuspješnija država regije u procesu europskih i euroatlantskih integracija i ima punu podršku Mađarske na tom putu”, rekao je mađarski premijer.

Đukanović i Orban iskazali su zadovoljstvo izuzetno dobrim bilateralnim odnosima Crne Gore i Mađarske te naglasili potrebu produbljivanja ekonomske suradnje na temeljima pozitivnih iskustava.

Izvor: Agencije