Majka: Reeva je htjela napustiti Pistoriusa

Majka Reeve Steenkamp napisala je knjigu 'Reeva, majčina priča' (Getty Images)

June Steenkamp, majka Reeve Steenkamp, koju je 2013. godine hicima iz vatrenog oružja ubio paraolimpijski prvak Oscar Pistorius, uvjerena je da je u noći ubijstva njena kćerka “odlučila napustiti Oscara”.

“Njena je odjeća bila spakovana. Nimalo ne sumnjamo: te noći odlučila je ostaviti Oscara”, rekla je June Steenkamp u intervjuu za časopis Time.

“Nimalo ne dvojimo u to da je nešto gadno pošlo po zlu, nešto što je [Reevu] toliko uznemirilo da je odlučila skriti se iza zatvorenih vrata s dva mobitela”, napisala je majka ubijene u knjizi Reeva, majčina priča, koja će se od 6. novembra prodavati u Velikoj Britaniji, a iz koje Time donosi dijelove.

June Steenkamp opisuje Pistoriusa kao “arogantnu, ćudljivu, prevrtljivu, eksplozivnu, posesivnu, rastresenu i prijetvornu” te kao osobu “naoružanu do zuba” i “laku na okidaču”.

“Reevina je nesreća bila što ga je srela upravo ona, jer bi taj, prije ili kasnije, nekoga ubio. U to sam duboko uvjerena”, napisala je June Steenkamp.

Nezadovoljna kaznom

Dodaje i da je njena kćerka “neprestano sumjala u njihovu kompatibilnost”.

“Mislim da je njihova veza bila na kraju. Duboko u srcu mislila je da ih ta veza neće usrećiti”, piše June Steenkamp.

Dodaje da nije uopće zadovoljna time što je Pistorius oslobođen optužbe za ubistvo s predumišljajem, za koje bi mu prijetila kazna doživotnog zatvora.

“Ne mislim uopće da je Reevi ispunjena pravda”, napisala je June Steenkamp.

June Steenkamp i njen suprug Barry povjerili su u intervjuu da bi željeli susresti Pistoriusa, iako June ne zna šta bi mu u tom trenutku rekla.

Paraolimpijski prvak Pistorius (27) osuđen je u utorak na pet godina zatvora za ubistvo iz nehata svoje djevojke na Valentinovo 2013. godine, prenosi Hina.

Izvor: Agencije