Malović: Bez bijega vođa mafije iz zatvora

Malović podsjetila da Željko Makimosvić Maka, Darko Šarić i još nekoliko osumnjičenih još nisu uhapšeni (Tanjug)

Ministrica pravde Srbije Snežana Malović smatra da u Srbiji više nema ozbiljne kriminalne organizacije, ali i da će isporučivanjem preostalih članova “zemunskog klana” situacija u zatvorima biti “još kompleksnija”.

Malović je u intervjuu za izdanje Blica za srijedu rekla da će se u zatvorima, kada Srbiji budu izručeni uhapšeni u Španiji, istovremeno naći dvojica vođa suprotstavljenih klanova, Luka Bojović i Sreten Jocić.

“Naša je obaveza da sprečimo obračune njihovih klanova u zatvoru, kao i njihov beg iz zatvora”, rekla je ministrica.

Ona je podsjetila da su van domašaja pravde Željko Makimosvić Maka i njegova grupa, Darko Šarić i još nekoliko osumnjičenih, ali je izrazila uvjerenje da će svi biti uhapšeni.

Izbori u Srbiji

Na novinarsku opasku o utisku da se mnogo afera otvara, ali malo njih privede kraju, Malović je rekla da je, kada je postala ministrica, bilo 7.500 zatvorenika, a da ih je sada 11.300.

“Mislim da je to dovoljan odgovor”, rekla je ona.

Govoreći o izborima, ministrica pravde je navela da će Demokratska stranka biti stožer nove vlade, ocjenivši da jedino ona ima kapacitet da, uprkos teškoj krizi, nađe rešenja za ključne probleme, kao što su poboljšanje standarda, eurointegracije i pitanje Kosova.

Izvor: Agencije