Manchester United osigurao titulu prvaka

Van Persie je hattrickom u prvom poluvremenu osigurao pobjedu i novu titulu Manchester Unitedu (AFP)

Engleski prvoligaš Manchester United savladao je u ponedjeljak navečer Aston Villu rezultatom 3:0 i na taj način osigurao 20. titulu prvaka engleske Premier lige, a 13. otkako je za kormilom ovog kluba Sir Alex Ferguson.

Strijelac sva tri pogotka za „Crvene đavole“ bio je holandski reprezentativac Robin van Persie, koji je mrežu Aston Ville zatresao u 2., 13., i 33. minuti. Ovom pobjedom je tim iz Manchestera skupio 84 boda u 34 kola, dok drugoplasirana ekipa Manchester City, nakon 33 odigrana kola ima 68 bodova.

Manchester United je titulu preuzeo od gradskog rivala Manchester Cityja, koji je prošle sezone nakon dramatične završnice osvojio titulu prvaka nakon 44 godine.

Do kraja sezone, United ima još četiri utakmice, a snage će odmjeriti protiv Arsenala, Chelseja, Swanseja i West Bromwich Albiona.

Strijelac sva tri pogotka u ovoj utakmici Robin van Persie, prestigao je Liverpoolovog Luisa Suareza na listi najboljih strijelaca Premier lige. Van Persie je na vrhu tabele sa 24 postignuta pogotka, dok Suarez ima 23.

Iako su izgubili titulu, “bučni susjedi” Manchester City će imati priliku sezonu završiti osvojenim trofejem. Oni će 11. maja u finalu FA Kupa igrati protiv Wigan Athletica.

Izvor: Al Jazeera