Mancini najavio stalne promjene u timu

Italijanski stručnjak savjetuje mladom sunarodnjaku Balotelliju da ostavi cigarete (AFP)

Menadžer nogometnog prvaka Engleske Manchester Cityja Roberto Mancini upozorio je u subotu svoje igrače da nikome nije zagarantirano mjesto u timu.

“Ako želimo proći kroz sva takmičenja, onda će se igrači morati mijenjati. Može se dogoditi da neki od važnih igrača ostane na klupi”, rekao je italijanski stručnjak za engleske medije.

Mancini je izostavio iz tima italijanskog internacionalca Marija Balotellija za meč Lige evropskih prvaka protiv Reala, koji su “Građani” u Madridu izgubili sa 2:3.

“Donio sam najbolju odluku za tim. Kada imate četiri napadača, potrebno je da izaberete dva. Protiv Reala smo igrali s jednim i bilo bi mnogo da imam trojicu napadača na klupi”, kazao je Mancini.

“Razumijem Balotellija ako je ljut, niko ne može biti sretan ako ne igra. Važno je da imamo igrače koji se bore, trče i postižu golove.”

On je dodao kako će Balotelli možda igrati protiv Arsenala i posavjetovao italijanskog reprezentativca da ostavi cigarete.

“Ako hoće da puši, to je njegov problem, no ako želi moje mišljenje, bolje mu je da prestane. Čak i da puši 10 cigareta dnevno, a postiže dva gola po meču, bilo bi super da to uradi”, zaključio je Mancini.

Nogometaši Manchester Cityja u nedjelju od 17 sati dočekuju Arsenal u 5. kolu engleske Premier lige.

Izvor: Agencije