Marin Čilić otkazao nastup na Australian Openu

'Liječnici su mi savjetovali da budem oprezan', priznao je Čilić (EPA)

Najbolji sportaš Hrvatske za 2014. godinu i prošlogodišnji pobjednik US Opena Marin Čilić otkazao je nastup na prvom teniskom Grand Slam turniru sezone – Australian Openu, koji počinje 19. siječnja u Melbourneu, zbog ozljede desnog ramena.

“Veoma sam razočaran što moram objaviti da sam otkazao sudjelovanje na Australian Openu. Ozljeda desnog ramena, koja me muči već neko vrijeme i zbog koje sam već odustao od nastupa na ATP turniru u Brisbaneu, iz dana u dan je u boljem stanju, no još se uvijek ne osjećam sasvim spremnim za nastup na najvišoj razini”, napisao je Čilić na svojoj službenoj stranici.

Rezultat karijere

“Žao mi je što neću moći igrati u Melbourneu, pogotovo nakon osvajanja naslova na posljednjem Grand Slam turniru u New Yorku, no liječnici su mi savjetovali da budem oprezan koliko kod je moguće, kako bih izbjegao ozbiljnije probleme. U posljednje vrijeme sam primio mnogo poruka podrške od navijača širom svijeta i zahvalan sam na podršci i lijepim željama. Doista sam jedva čekao da se vratim na igralište u Australiji. Nadam se da ćemo se uskoro sresti u Zagrebu”, objavio je Čilić.

Pobjedom u New Yorku ostvario je rezultat karijere, kojim je stigao do najboljeg plasman na ATP ljestvici u karijeri, osmog mjesta, a novu godinu je počeo na devetom mjestu.

Za nastavak odličnih rezultata na najvećim svjetskim turnirima morat će pričekati sredinu ove godine.

Izvor: Agencije