Marko Mišković na slobodi za 3,3 miliona eura

Marko Mišković je u kućnom pritvoru proveo šest mjeseci (Tanjug)

Specijalni sud u Beogradu odlučio je da Marko Mišković bude pušten iz kućnog pritvora uz kauciju od oko 3,3 miliona eura, rečeno je u nedjelju Tanjugu u tom sudu.

Sud je prihvatio prijedlog Miškovićeve odbrane da mu se mjera zabrane napuštanja stana, uz elektronski nadzor, zamijeni upisom hipoteke na nepokretnosti, i to na lokal u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu od 250 kvadratnih metara.

Sinu vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića bit će skinuta elektronska narukvica i odobreno da napusti stan nakon upisa hipoteke.

To je prvostepena odluka, na koju Tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo uložiti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, koja, međutim, ne zadržava izvršenje ove odluke.

Šest mjeseci u pritvoru

Marko Mišković u kućnom pritvoru proveo je šest mjeseci, nakon što je prebačen iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, u koji je dospio 12. decembra prošle godine.

Miroslav Mišković pušten je iz pritvora sredinom juna uz jamstvo od 12 miliona eura.

Miškovići su, zajedno s vlasnikom Nibens grupe Milom Ðuraškovićem, bili uhapšeni 12. decembra prošle godine zbog malverzacija s putarskim preduzećima, kojima je, kako se sumnja, budžet Srbije oštećen za oko 30 miliona eura.

U tom predmetu ima još devet osumnjičenih, od kojih je samo još Ðurašković u kućnom pritvoru, dok se ostali brane sa slobode.

Protiv njih je podignuta optužnica, a pripremno ročište u tom procesu trebalo bi početi 14. oktobra, nakon što je odloženo sredinom augusta.

Izvor: Agencije