Oglasi

Marković i Tsipras potpisuju Mostarsku povelju mira

U povodu godišnjice obnove Starog mosta bit će upriličena tradicionalna manifestacija 'Mostar ne zaboravlja prijatelje'.
Prošle godine Mostarsku povelju mira potpisao je Zoran Zaev, a pretprošle Denis ZvizdićCentar za mir Mostar / Facebook

Crnogorski premijer Duško Marković i njegov grčki kolega Alexis Tsipras potpisat će u ponedjeljak, u povodu 14. godišnjice obnove Starog mosta u Mostaru, "Mostarsku povelju mira".

Učinit će to godinu nakon što je svoj potpis na Povelju stavio makedonski premijer Zoran Zaev, odnosno dvije godine nakon što je taj akt potpisao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

"Mostarska povelja mira" zasnovana je na prepoznatljivom doprinosu i zalaganju za mir, stabilnost, povjerenje i suradnju, podsjeća agencija FENA.

Nagrade za doprinos miru

U povodu godišnjice obnove Starog mosta bit će upriličena tradicionalna manifestacija "Mostar ne zaboravlja prijatelje" čiji je organizator Centar za mir i multietničku suradnju.

Programom je predviđeno da u prvom dijelu manifestacije predsjedavajući Zvizdić te premijeri Marković, Tsipras i Zaev posjete Stari most gdje će, u znak mira, baciti cvijeće u Neretvu.

Potom će istaknutim pojedincima za doprinos miru i uspostavi povjerenja i suradnje među ljudima biti uručene međunarodne nagrade "Mostar Peace Connection". 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.