Marković: Ubistva braće pucnji u državu

Marković: Hicima kojim su ubijeni Dejan i Ljubomir, ranjeni smo svi (Al Jazeera)

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Duško Marković izjavio je u ponedjeljak  povodom dvostrukog ubistva u Baru, da su se prevarili i preračunali svi oni sa druge strane zakona koji misle da je moć u njihovim rukama.

U Baru su u petak ubijena braća Dejan (26) i Ljubomir (24) Gojačanin, a na njih je, kako navodi policija, pucao Šćepan Bujić (21).

Kako javlja Tanjug, Bujić ima debeli kriminalni dosije u crnogorskoj policiji, ali nikada nije krivično odgovarao.

Policija je u nedjelju uhapsila Bujića, nakon dva dana skrivanja, a njemu je u ponedjeljak određen 30-dnevni pritvor.

Borba protiv kriminala

Marković je, u obraćanju crnogorskoj javnosti povodom zločina u Baru, istakao da su ubistva braće Gojačanin tragedija cijelog društva.

“Hicima kojim su ubijeni Dejan i Ljubomir, ranjeni smo svi. Ugrožena je vjera u sistem vrijednosti na kojima počiva naša zajednica. Ugroženo je povjerenje u one koji su dužni da brinu o našoj bezbjednosti. Zato su pucnji na braću Gojačanin pucnji u državu”, kazao je on.

“U danima koji slijede uradićemo sve da se ovako nešto ne ponovi, prije svega u smislu podizanja odgovornosti, ali i sposobnosti i odlučnosti institucija koje su odgovorne za borbu protiv svih oblika kriminala”, istakao je on.

Marković je građanima Crne Gore poručio da imaju povjerenje da država neće dozvoliti da se ijedan građanin osjeća nesigurno.

Izvor: Agencije