Marovića čekaju četiri godine zatvora

Svetozar Marović se tereti za prevaru i zloupotrebu službenog položaja (EPA)

Pred Višim sudom u Podgorici razmotren je drugi sporazum koji je Svetozar Marović, bivši predsjednik Srbije i Crne Gore, sklopio sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a kojim se obvezuje na izdržavanje dvije i po godine zatvora i uplatu od 50.000 eura u humanitarne svrhe.

Ako i ovaj sporazum bude prihvaćen, Marović će u zatvoru ukupno provesti četiri godine i četiri mjeseca, platiti 100.000 eura u humanitarne svrhe i nadoknaditi više od milion eura štete nanesene budžetu Crne Gore.

Marovićev advokat Zdravko Begović je nakon ročišta izjavio kako očekuje da će Viši sud u kratkom roku donijeti odluku o drugom sporazumu te da će sporazum biti formaliziran u roku od tri dana, prenosi Tanjug.

Marović se tereti za prevaru i zloupotrebu službenog položaja putem poticanja u malverzacijama s prodajom državnog zemljišta i gradnjom u Budvi.

Osuđeni sin i brat

On je slobode lišen krajem prošle godine, a u pritvoru je proveo šest mjeseci.

Bio je i na čelu crnogorskog parlamenta, a dugo godina obavljao je visoke dužnosti unutar vladajuće Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Podgorički Viši sud osudio je nedavno pravosnažno Miloša Marovića, sina Svetozara Marovića, zbog zloupotrebe službenog položaja, na jednogodišnju kaznu zatvora.

Dragan Marović, brat Svetozara Marovića, osuđen je također zbog zloupotrebe službenog položaja na sedam mjeseci zatvora.

Pravosnažnom odlukom obuhvaćen je i izvršni direktor kompanije Copyright Aleksandar Armenko, koji je osuđen na šest mjeseci zatvora.

Izvor: Agencije