Masovna otpuštanja u Hrvatskim željeznicama

Hrvatske željeznice potvrdile su da će 2.700 radnika dobiti otkaze.

Državna kompanija, koja je u utorak predstavila program restruktuiranja, ima 17.000 zaposlenih i vozove u prosjeku stare 30 godina.

Kako je iz Zagreba izvijestila reporterka Al Jazeere Martina Kiseljak, HŽ godišnje dobija 130 miliona eura iz državnog budžeta.

„Program restrukturiranja predviđa otkaze za 2.700 radnika i to već do kraja ove godine. Njihove će otpremnine stajati oko 50 milijuna eura, što HŽ planira osigurati kreditom Svjetske banke“, kazala je Kiseljak.

No otpuštanja su samo dio programa restrukturiranja, koji će u iduće četiri godine stajati oko četiri i po milijarde eura.

Uz uvođenje novih tehnologija, predviđeno je 200 miliona eura za 44 nova voza te 3,5 milijardi eura za izgradnju i obnovu pruga.

„Ovo je krajnji trenutak i ključni moment u kom se treba krenuti u strukturne promjene, ali i u investicije radi modernizacije“, rekao je Rene Valčić, direktor HŽ Holdinga.

Liberalizacija prometa

„U suprotnom, ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, HŽ će biti u još težem položaju. Naime, HŽ očekuje liberalizacija prometa i dolazak novih operatera. Već je, kaže ministar, 12 i 5 za restrukturiranje“, rekla je Kiseljak.

“Proces restrukturiranja ne uključuje samo puko smanjivanje broja zaposlenih. Uključuje stvaranje europske tvrtke HŽ. To je i povećanje brzine, to je komercijalizacija određenih objekata, efikasnost sustava. To je nabava novih vlakova i novih vagona“, rekao je hrvatski ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Kako je kazala Kiseljak, sindikati program smatraju nerealnim, a najsporniji su otkazi.

“Ovdje je samo golo otpuštanje. Oni žele otpustit’ i to je to. Mi to sigurno nećemo pratiti skrštenih ruku“, kazao je Anto Iličić iz Sindikata prometnika vlakova Hrvatske.

“To je nešto okrenuto naopačke. Znači, mi smo uvijek govorili, broj zaposlenih se može smanjiti kao posljedica modernizacije. Mi sad idemo obranutim putem – prvo ćemo smanjit’ broj zaposlenih, a onda ćemo počet’ modernizaciju“, rekao je Ivan Forgač iz Sindikata željezničara.

„A nužno je jedno i drugo. Jer primjerice: po kilometru pruge u zapadnoj Europi radi jedan radnik. Na hrvatskim prugama dva i pol. Ako za četiri godine budu radila samo dvojica, kažu u upravi, bit će to uspjeh“, rekla je Kiseljak.

Izvor: Al Jazeera