Oglasi

Maus Freres preuzima francuski Lacoste

Zbog sukoba sa ocem u vezi s preuzimanjem firme, predsjednica Lacostea najavila prodaju svojih dionica švicarskom Mausu.
Sophie Lacost Dournel, predsjednica Lacostea, najavila je da će dio svojih dionica ustupiti švicarskom MausuAP

Švicarska kompanija Maus Freres, koja je vlasnik 35 posto kapitala kompanije Lacoste, najavila je da će postati stopostotni vlasnik ove francuske kompanije, otkupom preostalih dionica u vrijednosti od milijardu eura.

Predsjednica francuskog Lacostea Sophie Lacoste Dournel je prije desetak dana najavila da će dio svojih dionica ustupiti švicarskom Mausu, kao što je to prethodno već učinio njen otac Michael, zatvarajući tako porodičnu firmu osnovanu 1933. godine.

Ovakva "bolna" odluka je, po riječima Dournel, donesena zbog sukoba koji je imala sa svojim ocem u vezi s preuzimanjem firme i njegove odluke da krajem oktobra proda 30,3 posto akcija Mausu.

Garancije za opstanak Lacostea

Švicarska porodična firma Maus Freres pruža najpouzdanije garancije za opstanak Lacostea, kao i za dalji razvoj i ekspanziju te kompanije  u svijetu, tvrdi uprava švicarske firme.

Maus Freres, koji opstaje već četiri generacije, tokom godina je razgranao posao, tako da posjeduje više poznatih marki kao što su Manor, Athleticum, Parashop, Accarda, Jumbo-Markt, Aigle i Gant. 

Švicarska firma, osnovana 1902. u vlasništvu porodica osnivača Maus i Nordmann, sa 22.000 zaposlenih u 2011. je ostvarila poslovne rezultate u vrijednosti od 5,3 milijardi švicarskih franaka.

Lacoste je francuski brand, osnovan 1933. godine. Proizvodi odjeću, obuću, parfeme, ručne satove i naočale. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.