Mediji: Džeko na meti Real Madrida

Džeko je u svim takmičenjima ove sezone postigao impozantna 24 gola (Printscreen)

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i prvi strijelac Rome i italijanskog prvenstva Edin Džeko na meti je nogometnog velikana Real Madrida, javljaju španski mediji.

U dosadašnjem toku takmičarske godine u Serie A bh. napadač za “Vučicu” je postigao 17 prvenstvenih golova, a posljednja dva u utorak navečer protiv Fiorentine (4:0).

To je sasvim dovoljno, kako piše španski list As, da Džeko bude novajlija među madridskim “Kraljevima” s obzirom na to da su izvjesni odlasci Karima Benzeme i(li) Alvara Morate.

Džeko je u svim takmičenjima ove sezone postigao impozantna 24 pogotka (Kup Italije, Serie A, Evropska liga) i mogao bi biti jedan od pojačanja u “revoluciji”, koju najavljuje predsjednik Reala Florentino Perez.

Agent: ‘Podsjeća na Van Bastena’

Džekin italijanski agent Silvano Martina rekao je da “ne vidi nikakav razlog da Džeko nešto mijenja” kad je u pitanju sredina zato što je njegov klijent “u velikom klubu, s ogromnom bazom navijača”, prenosi agencija Anadolija.

“On je uvijek bio dobar igrač. Prošle sezone imao je malih problema s adaptacijom na novu ligu, potom je s [trenerom Rome] Lucianom Spallettijem pronašao konstantnost. Klub je pokazao povjerenje u njega i on pokazuje šta sve može uraditi. Džeko je postigao više od 200 golova u karijeri. Iskreno, u nekim utakmicama on je jedini igrač koji me podsjeća na velikog [holandskog internacionalca] Marca van Bastena”, istakao je Martina.

Džeko je u Romu stigao u ljeto 2015. godine kao posuđeni igrač engleskog Manchester Cityja da bi se “Vučica” nekoliko mjeseci kasnije odlučila da ga angažira na trajnoj osnovi.

Za rimski klub dosad je odigrao 71 takmičarsku utakmicu i postigao 34 gola, dok je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao 82 nastupa, postigavši 49 golova.

Izvor: Agencije