Mediji: Pripreman atentat na crnogorskog tužioca

Zbog prijetnji Milivoju Katniću, crnogorska policija posljednjih je dana u stanju pripravnosti (Al Jazeera)

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije dobile su informacije da se sprema atentat na specijalnog državnog tužitelja Milivoja Katnića, prenijeli su podgorički mediji.

Dnevne novine prenose da su crnogorske službe sigurnosti od partnerskih službi iz regije dobile informacije o tome, ali i ime osobe iz Srbije koja je trebala biti angažirana da izvrši ubojstvo.

Zbog toga je posljednjih dana crnogorska policija u stanju pripravnosti.

Mediji navode da je policija upoznala Katnića s informacijama dobijenim od partnerskih službi te da je pojačala mjere sigurnosti.

Navodno mu je nuđen i blindirani automobil na upotrebu.

Prijetnje iz Demokratskog fronta

Podsjećaju kako su vođe oporbenog Demokratskog fronta u otvorenom pismu prije nekoliko dana poručile Katniću da će “platiti kad-tad”.

Kasnije su izdale priopćenje u kojem navode da se specijalni tužitelj “ne mora brinuti da će mu neko ugroziti zdravlje, već je njegov najveći problem što će se morati u zakonskoj proceduri suočiti sa vlastitom prošlošću”.

Katnić, koji je početkom prošle godine raskrinkao korupcionašku mafiju u Budvi, a nedavno pokrenuo i postupak protiv čelnika DF-a zbog sumnji da su pripremali teroristički napad u izbornoj noći u oktobru prošle godine, mjesecima prima prijetnje, navodi portal CDM.

Izvor: Agencije