Mediji: Prodaja Galaxy Note 7 od sljedeće sedmice

Cijena će biti 616 dolara, a prodaja će krenuti 7. jula (AP)

Najveći svjetski proizvođač pametnih telefona Samsung sljedeće sedmice ponovo kreće sa prodajom inoviranog smartphonea Galaxy Note 7, nakon velikog opoziva tih uređaja iz prodaje prošle godine zbog baterija koje su eksplodirale prilikom punjenja, javljaju južnokorejski mediji.

Iz Samsung Electronicsa su odbili komentirati medijske izvještaje.

Pozivajući se na izvore iz ove industrije, novinska agencija Južne Koreje Yonhap i drugi mediji prenijeli su kako će Samsung početi prodaju obnovljenog uređaja s novim baterijama i ažuriranim softverom pod imenom Galaxy Note Fandom Edition (FE).

Cijena će biti ispod 700.000 vona (616 dolara), a prodaja će krenuti 7. jula, naveo je Yonhap.

Poljuljani kredibilitet

Debakl sa opozivom koštao je južnokorejskog diva milijarde dolara izgubljenog profita i poljuljao njegov kredibilitet u svijetu.

Približno tri miliona uređaja Galaxy Note 7 vraćeno je kompaniji, a lobističke grupe, uključujući Greenpeace, izrazile su zabrinutost da bi baterije koje budu odložene kao otpad mogle ugroziti životnu sredinu.

Povlačenje uređaja je bila velika neprijatnost za Samsung, ali je kompanija upravo lansirala novi mobilni uređaj, Galaxy S8, koji je naišao na pozitivne ocjene i snažnu tražnju.

Izvor: Agencije