Oglasi

Mediji: Ubica tvrdi da se ne sjeća pokolja

Zatvorski čuvari kazalida je James Holmes kazao kako se ne sjeća napada u Denveru u kojem je ubijeno 12 ljudi.
Sjećanje na 12 žrtava Holmesovog smrtonosnog pohoda u AuroriGetty

Osumnjičeni za masakr u predgrađu Denvera, kada je u kinu ranije ovog mjeseca ubijeno 12 ljudi,  tvrdi da se ničega ne sjeća i da ima amneziju, pišu američki mediji.

List Daily News se poziva na izjave zatvorskih čuvara, kojima je Holmes (24) navodno rekao da se ne sjeća napada.

Holmes se od hapšenja nalazi izoliran od ostalih zatvorenika, zbog opasnosti da bude ubijen.

Na prvom pojavljivanju u sudu, prije četiri dana, Holmes je djelovao dezorijentirano, povremeno zatvarajući oči i gledajući u prazno.

Ovaj bivši student medicine Univerziteta u Coloradu tereti se da je u kinu u gradiću Aurora na projekciji filma o Batmenu, ubio najmanje 12, a ranio 58 osoba.

Motiv napada za sada nije poznat.

Poslao planove napada

Američki mediji u četvrtak su objavili vijest da je nekoliko dana uoči napada Holmes poslao notes psihijatru na svom univerzitetu u kojem je detaljno najavio svoje planove, ali je ta pošiljka ostala neotvorena.

Univerzitet nije želio komentirati ovaj medijski izvještaj, objavljen na portalu Fox Newsa, ali je saopćio da je primio sumnjiv paket koji je u ponedjeljak predat policiji.

Prema izvještaju Foxa, policija i agenti FBI-a su pozvani u medicinski kampus Univerziteta u Coloradu u ponedjeljak ujutro pošto je psihijatar, koji je i profesor u školi, prijavio da je primio pošiljku za koju vjeruje da je od osumnjičenog Holmesa, koji je masakr izvršio u petak.

Ispostavilo se da je pošiljka od neke druge osobe, ali su tokom pretrage pošte, policija i FBI utvrdili da je psihijatar primio još jednu pošiljku - na kojoj je povratna adresa bila od Holmesa, navodi Fox.

"U tom paketu nalazila se sveska puna detalja o tome kako će ubijati ljude. U njoj su i crteži na kojima je prikazano šta će uraditi - crteži i ilustracije masakra", rekli su policijski izvori, kako prenosi Reuters.

Izvor: Agencije