Mediji: USKOK preuzima slučaj bivše ministrice Martine Dalić

Martina Dalić
Martina Dalić podnijela je prije tjedan dana ostavku zbog afere 'Hotmail' vezane uz 'lex Agrokor' (EPA)

Nakon dvije kaznene prijave koje su zbog afere “Hotmail”, odnosno aktivnosti tzv. grupe Borg, protiv bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić podnijele stranke Slobodna Hrvatska i Živi zid rad na tom slučaju preuzima Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), neslužbeno doznaje Hina u Državnom odvjetništvu.

Prijave su podnesene zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, no kako se u njima u sumnju dovodi postupanje državne dužnosnice, njihove će navode istražiti USKOK.

Tom specijaliziranom dijelu Državnog odvjetništva potom će vrlo vjerojatno biti prebačen i cijeli slučaj “Agrokor”, prenose hrvatski mediji.

Državno odvjetništvo, kako se doznaje, cijelu aferu prati od objave prvih spornih e-mailova, a istražuje i sadržaj dokumentacije, odnosno SMS-ova, koju su Državnom odvjetništvu proslijedili Hrvatski helsinški odbor i Ured predsjednice Republike Hrvatske.

Ministrica podnijela ostavku

U rasvjetljavanje afere “Hotmail”, uz Državno odvjetništvo i policiju, koja analizira sporne poruke, uključena je i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), čiji je čelnik ranije potvrdio da daju “punu potporu” policiji i tužiteljima koji trebaju dati “konačni lijek”.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je u ponedjeljak da je u dogovoru s premijerom Plenkovićem podnijela neopozivu ostavku na svoju dužnost.

Smatra da je zbog Agrokora postala uteg i teret premijeru Plenkoviću, Vladi Hrvatske, Hrvatskoj demokratskoj zajednici i vladajućoj većini.

Izvor: Agencije