Medunjanin novi član Deportivo La Corune

Medunjanin: Ovo nije prvi put da ovaj bosanskohercegovački igrač sredine terena igra u Primeri (EPA)

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin novi je član Deportivo La Corune, povratnika u elitni rang španskog nogometa – Primera ligu.

Nakon što je jučer uspješno prošao ljekarske preglede, Medunjanin je istoga dana trebao potpisati ugovor sa španskim prvoligašem, no prvo se morao vratiti u Tursku kako bi potpisao raskid ugovora sa turskim Gaziantepsporom čije je boje branio protekle dvije sezone.

Sa Deportivom je potpisao ugovor na tri godine, a finansijski detalji ugovora nisu objavljeni. Kako se navodi na zvaničnoj internetskoj stranici, Medunjanin će se sutra, od 10 sati, pojaviti na treningu kluba iz Corune.

Ovo nije prvi put da bosanskohercegovački igrač sredine terena igra u Primeri. Od 2008. do 2010. godine branio je boje Valladolida za koji je odigrao 42 meča i postigao šest golova.

Veliki planovi

U svojoj karijeri još je igrao za holandske klubove AZ, Spartu iz Rotterdama, izraelski Maccabi Tel Aviv te turski Gaziantepspor.

Za reprezentaciju BiH odigrao je 37 utakmica od 2009. godine i postigao pet golova.

Prije Medunjanina, za Deportivo, koji ima velike planove u povratničkoj sezoni u Primeru, potpisali su: Španci Roberto Canella (Sporting Gijon), Jose Rodriguez (Real Castilla), Lucas (PAOK), Isaac Cuenca (Barcelona), Argentinac Luis Farina (Benfica Lisabon) te Portugalac Ivan Cavaleiro (Benfica).

Izvor: Al Jazeera i agencije