Meksiko smijenio izbornika Vuceticha

Smjena izgleda kao zadnji pokušaj da se izbjegne propuštanje Svjetskog prvenstva (Getty Images)

Meksički izbornik Victor Vucetich izjavio je u petak u interviewu za ESPN.com da ga je Meksički nogometni savez smijenio, a lokalni mediji pišu da će reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama protiv Novog Zelanda voditi Miguel Herrera.

Vucetich je s Meksikom u zadnje dvije kvalifikacijske utakmice doživio poraz i pobjedu. Herrera će biti četvtrti meksički izbornik u manje od šest tjedna.

“To je iskustvo. Bilo je pozitivno, ali ne i ono čemu sam se nadao. Završava ovako – sa samo šest tjedana rada”, kazao je Vucetich za portal ESPN.com.

Zadnji pokušaj

Vuceticheva smjena izgleda kao zadnji pokušaj da se izbjegne propuštanje Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, što bi bilo prvi put od 1990. godine.

Jose Manuel de la Torre i Luis Fernando Tena su smijenjeni nakon uzastopnih poraza u rujnu i Vucetich je imenovan izbornikom 12. rujna.

Vucetich je s Meksikom u petak prošli tjedan pobijedio sa 2-1 Panamu, što je bila jedina pobjeda Meksikanaca na domaćem terenu u pet kvalifikacijskih utakmica, zahvaljujući kojoj su se popeli na četvrto mjesto u skupini zone Concacaf iza SAD-a, Kostarike i Hondurasa.

Međutim, u utorak su u Kostariki poraženi sa 1-2 poraženi i izbjegli su eliminaciju samo zahvaljujući činjenici da petoplasirana Panama nije uspjela pobijediti SAD.

Meksiko igra protiv Novog Zelanda 13. ili 14. studenog u Mexico Cityju, dok je uzvrat tjedan dan kasnije u Wellingtonu.

Izvor: Agencije