Memišević novo ime na spisku Baždarevića

Baždarević: Nadam se da ćemo dobro odraditi veoma važnu utakmicu protiv Grčke (Reuters)

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević saopćio je spisak na kojem je 28 igrača na koje računa u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Grčke.

Jedino novo ime na njegovom spisku je Samir Memišević, defanzivac holandskog Groningena, javlja Anadolija.

„Nadam se da ćemo dobro odraditi veoma važnu utakmicu protiv Grčke. Za ovaj susret smo se odlučili na širi spisak od 25 igrača i tri golmana, zbog mogućnosti povreda u finišu klupske sezone. Još uvijek ima utakmica i igrača koji su upitni za Grčku. Vidjećemo šta se dešava sa Danijelom Milićevićem koji ovih dana ima ljekarske preglede. Bio je povrijeđen i Ervin Zukanović, zatim je otpao Milan Đurić zbog povrede“, rekao je Baždarević.

„Za vikend ćemo definitivno znati ko će sve biti spreman za Grčku. Forma je promjenjiva kod reprezentativaca, neki su u sjajnoj, neki u osrednjoj, a neki nisu nikako igrali u posljednje vrijeme. Jako je važno kako ćemo odraditi treninge sa njima od 1. juna.“

Remi u prvom sudaru

Selektor se nada kako će tokom priprema pronaći pravu formu za ogled sa Grčkom, jer je prijateljska utakmica sa Senegalom otpala.

U prvom kvalifikacionom susretu u Atini bilo je 1:1, iako su bh. nogometaši imali vodstvo do posljednjih trenutaka utakmice.

Utakmica šestog kola grupe H BiH – Grčka na rasporedu je 9. juna (Zenica, 20:45 sati).

Nakon pet kola, Belgija je lider grupe sa 13 bodova, slijedi je Grčka sa 11, dok je BiH treća sa 10. Kipar i Estonija su na četvrtom i petom mjestu sa po četiri boda, a na začelju Gibraltar bez bodova.

Na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine plasirat će se pobjednici svih devet grupa u evropskim kvalifikacijama, dok će osam najboljih drugoplasiranih selekcija igrati baraž.

Baždarevićev spisak

GOLMANI: Asmir Begović (Chelsea, Engleska), Ibrahim Šehić (Qarabag, Azerbejdžan), Kenan Pirić (Zrinjski)

ODBRANA: Emir Bičakčić (Hoffenheim, Njemačka), Ognjen Vranješ (AEK, Grčka), Dario Đumić (NEC Nijmegen, Holandija), Edin Cocalić (Mechelen, Belgija), Toni Šunjić (Palermo, Italija), Ervin Zukanović (Atalanta, Italija), Samir Memišević (Groningen, Holandija), Daniel Pavlović (Sampdoria, Italija)

VEZNI RED: Senad Lulić (Lazio, Italija), Miralem Pjanić (Juventus, Italija), Sanjin Prcić (Rennes, Francuska), Muhamed Bešić (Everton, Engleska), Mato Jajalo (Palermo, Italija), Gojko Cimirot (PAOK, Grčka), Rade Krunić (Empoli, Italija), Edin Višća (Istanbul BB, Turska), Avdija Vršajević (Osmanlispor, Turska), Danijel Milićević (Gent, Belgija), Haris Medunjanin (Philadelphia, SAD), Miroslav Stevanović (Željezničar)

NAPAD: Vedad Ibišević (Hertha, Njemačka), Riad Bajić (Konyaspor, Turska), Armin Hodžić (Dinamo, Hrvatska), Kenan Kodro (Osasuna, Španija) i Edin Džeko (Roma, Italija).

Izvor: Agencije