Menadžer Trumpove kampanje tužen za porodično nasilje

Bannon je navodno ranije obavijestio predsjednika da želi podnijeti ostavku (Reuters)

Njujorški mediji objavili su da je novoimenovani menadžer kampanje Donalda Trumpa, republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a, Steve Bannon 1996. godine bio optužen za obiteljsko nasilje.

Prema navodima listova The New York Post i The New York Times, slučaj protiv konzervativnog medijskog mogula okončan je pošto njegova supruga Mary Louise Piccard nije svjedočila protiv njega.

Poznato je da Bannonu ne prijeti više nikakav pravni postupak zbog slučaja iz 1996. godine, ali ovo otkriće moglo bi otežati Trumpovo nastojanje da pridobije ženske glasače, piše AFP.

Prema policijskom dosijeu, u koji su dva njujorška lista imala uvid, prvog dana nove 1996. godine policija je na poziv došla u dom bračnog para Bannon u Kaliforniji i zatekla suprugu vidno uznemirenu i s modricama na vratu i zglobovima.

Policiji je rekla da se posvađala sa suprugom nakon čega je on zgrabio telefon kad je pokušala pozvati pomoć te ga potom bacio i razbio.

Bivši supružnici bez komentara

Prema sudskim spisima, Piccard je rekla istražiteljima da joj je Bannon naredio da napusti grad tokom suđenja i prijetio da će napustiti nju i dvije kćeri.

Njih dvoje nisu željeli komentirati navode njujorških listova.

Glasnogovornica Trumpovog menadžera Alexandra Preate rekla je kako je Bannon “u odličnim odnosima” sa svojom sada već bivšom suprugom i kćerima.

Steve Bannon je na mjestu šefa Trumpove kampanje zamijenio kompromitiranog Paula Manaforta.

Izvor: Agencije