Mercator prodaje 17 velikih trgovačkih centara u regiji

Mercator, Sarajevo
Prodaja je pokrenuta u ubrzanom postupku, a prodaju se neke od nekretnina u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH (Al Jazeera)

Slovenski trgovački lanac Mercator prodaje 17 velikih trgovačkih centara u regiji, prenose slovenski mediji.

Najavljena prodaja Mercatorovih nekretnina pokrenuta je u ubrzanom postupku, a prodaju se neke od njih u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U prodaji su neki od najvećih i najprofitabilnijih trgovačkih centara, među kojima su i oni u Zagrebu i Sarajevu, prenosi Fena.

Dug od 850 miliona eura

Mercator do 2021. godine namjerava od prodaje nekretnina prihodovati blizu 320 milijuna eura, kako bi se smanjio dug koji iznosi blizu 850 milijuna eura.

Iz Mercatora nisu objavljeni detalji projekta, koji bi trebao biti dovršen do ljeta, piše Dnevnik.si.

Na listi za prodaju su, prenosi zagrebački Jutarnji list, i Super Konzum u Zagrebu i Mercator Šiška u Ljubljani, koji su uvršteni među 15 najboljih trgovina u svetu po preporuci IGD, vodeće strukovne organizacija u području trgovine, koja je prošle godine objavila popis od petnaest trgovačkioh centara u svijetu koje u 2017. treba posjetiti.

Mediji: Bez ugrožavanja Konzuma i zaposlenih

List navodi da iz Agrokora nisu uspjeli dobiti dodatni komentar o prodaji nekretnina Mercatora, koji je do sada iznajmljivao Konzumu prodajni prostor, ali da doznaju kako te prodajne transakcije neće ugroziti Konzum ni zaposlene u njemu, odnosno da će Konzum i Mercator nastaviti poslovati u tim objektima i nakon prodaje, uz tržišne uvjete najma, prenosi Tanjug.

Čak i ako Konzum ne kupi te nekretnine, što nije baš izgledna opcija, i dalje će ih nastaviti unajmljivati po tržišno prihvatljivim opcijama i neće doći do ugrožavanja tog maloprodajnog lanca, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Izvor: Agencije