Messi, Xavi i Puyol ostaju u Barceloni

Ove vijesti znače da je Barcelona osigurala ostanak trojice iz grupe najvažnijih nogometaša (Getty Images)

Argentinski nogometni reprezentativac i trenutno najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi pristao je potpisati novi ugovor sa španskim prvoligašem Barcelonom u utorak, a u katalonskom klubu će ostati do 2018. godine, prenose agencije.

Ovaj 25-godišnji napadač, koji je u tri navrata proglašen igračem godine na svijetu, tokom 2012. godine postigao je ukupno 90 golova, te nadmašio 40-godišnji rekord legendarnog Nijemca Gerda Mullera koji je tokom jedne kalendarske godine postigao 85 pogodaka.

Dobre vijesti za Barcu su i činjenice da su na produženje ugovora pristali španski reprezentativci, veznjak Xavi Hernandez i branič Carles Puyol.

U saopćenju kluba se navodi kako je dosadašnji Messijev ugovor trajao do 30. juna 2016. godine, a novopotpisani će se okončati istog datuma samo dvije godine kasnije. Puyol i Xavi potpisali su vjernost Kataloncima do juna 2016. godine.

„Ove vijesti znače da je Barcelona osigurala ostanak trojice iz grupe najvažnijih nogometaša“, navodi se u saopćenju kluba, te dodaje kako će zvanični potpisi na ugovore „biti stavljeni u narednih nekoliko sedmica“.

Petnaest pobjeda

Puyol, 34-godišnji kapiten Barcelone, kazao je ranije kako će igrati sve do 40. godine, premda je dodao kako se ne želi „vući po terenu“.

Messi je po 22. put ove godine, a šesti u šest posljednjih utakmica, bio dvostruki strijelac u nedjeljnom trijumfu Barcelone nad Atleticom iz Madrida (4:1) čime je katalonski klub, inače lider španskog prvenstva, povećao svoju prednost u odnosu na najbližeg rivala na devet bodova.

Oslanjajući se na sposobnost argentinskog napadača da s lakoćom probije odbrambene zidove protivničkih timova, Barcelona je u 16 prvenstvenih mečeva upisala 15 pobjeda, a još je u konkurenciji za osvajanje Lige evropskih prvaka, kao i Kup Kralja.

Izvor: Agencije