Michael Moore snima film o Donaldu Trumpu

Datum u naslovu novog filma odnosi se na 11. novembar, kada je objavljeno da je Trump pobijedio na izborima (EPA)

Poznati režiser Michael Moore priprema dokumentarac o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, potvrdio je sam Moore na društvenim mrežama.

On je poručio da Trump “ima razloga biti zabrinut”.

Moore je slavu stekao globalno poznatim dokumentarcem o bivšem predsjedniku SAD-a Georgeu Bushu mlađem, ali i filmovima o lošoj zdravstvenoj zaštiti u SAD-u.

Sada je istakao da se posvetio filmu o Trumpu koji će se zvati Fahrenheit 11/9, a naslov je referenca na njegov film o Bushovoj katastrofi u Iraku i Afganistanu koji se zvao Fahrenheit 9/11.

Datum u naslovu novog filma o Trumpu odnosi se na 11. novembar 2016, kada je objavljeno da je Trump pobijedio na izborima.

Priprema u tajnosti

Film se priprema u tajnosti, a režiser najavljuje da će, konačno, “ovaj haos biti okončan” kad film bude prikazan.

“Trump dosad ima neku vrstu teflonske zaštite. Šta god na njega bacite, on ostane uspravan; činjenice, realnost, pamet ne mogu ga pobijediti. Čak i kad bi se sam ranio, on bi ujutro ustao i tvitao. Ali, sve će se to okončati nakon ovog filma”, najavio je Moore.

Njegov dokumentarac o Bushu donio mu je nagradu u Cannesu, a zaradio je blizu 200 miliona eura, što ga čini najprofitabilnijim dokumentarnim filmom u historiji.

Moore je bio jedan od rijetkih javnih radnika koji je prognozirao Trumpovu pobjedu na izborima.

Izvor: Agencije