Miguel Herrera novi meksički izbornik

Bivši meksički reprezentativac Miguel Herrera (45) postao je četvrti izbornik meksičke nogometne reprezentacije u posljednjih mjesec i pol dana, a njegov će zadatak biti u dva dvoboja protiv Novog Zelanda sljedećeg mjeseca odvesti Meksiko na Svjetsko prvenstvo koje će se od 12. lipnja do 13. srpnja sljedeće godine održati u Brazilu.

Herrera će na mjestu izbornika zamijeniti Victora Vuceticha koji je kao izbornik trajao samo dvije utakmice.

Prošloga petka je Vucetich vodio Meksiko do 2-1 pobjede protiv Paname, ali samo četiri dana potom reprezentacija je izgubila sa 1-2 na gostovanju kod Kostarike, te tako umalo ostala i bez četvrtog mjesta u zoni CONCACAF koje vodi u dodatne kvalifikacije protiv pobjednika oceanijske zone.

Meksikance su od ispadanja već u utorak spasili Amerikanci koji su s dva gola u završnici utakmice protiv Paname zaostatak od 1-2 pretvorili u pobjedu 3-2 i tako onemogućili Panamce da prestignu Meksikance.

Tijekom rujna je zbog loših rezultata s mjesta meksičkog izbornika smijenjen Jose Manuel de la Torre, a na njegovo je mjesto privremeno postavljen Luis Fernando Tena koji je vodio tek jednu utakmicu, u kojoj je izgubio od SAD-a.

Herrera je prošle sezone s momčadi Americe osvojio naslov prvaka meksičke “clausure”, a ove sezone s istom momčadi vodi u “aperturi”.

Meksiko je kvalifikacije u zoni CONCACAF završio na četvrtom mjestu, iza Kostarike, SAD-a i Hondurasa.

Prvi susret dodatnih kvalifikacija između Meksika i Novog Zelanda na programu je u Ciudad Mexicu 13. studenoga, a uzvrat je u Wellingtonu 20. studenoga. Ukupni pobjednik plasirat će se na SP u Brazil.

Izvor: Agencije