Mihajlović umjesto Inzaghija na čelu Milana

Mihajlović je potpisao dvogodišnji ugovor sa Milanom (EPA)

Siniša Mihajlović, nogometni stručnjak iz Srbije, novi je trener italijanskog prvoligaša Milana, saopćeno je na internetskoj stranici kluba.

Ovaj 46-godišnjak na klupi tima sa San Sira zamijenit će legendu kluba Filippa Inzaghija koji je jutros dobio otkaz nakon jedne sezone na čelu Milana.

Novi trener potpisao je dvogodišnji ugovor sa klubom.

“Nakon što je vodio Bolognu, Cataniju, Fiorentinu, nogometnu reprezentaciju Srbije i Sampdoriju, Siniša Mihajlović je zvanično novi trener Rossonera”, stoji u saopćenju kluba.

Rastanak sa Inzaghijem

“Ovaj 46-godišnjak iz Vukovara dolazi sa iskustvom od 156 utakmica kao trener u Serie A i sa 11 u italijanskom Kupu, a da ne spominjemo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u kojima je vodio Srbiju. Kao nogometaš, Mihajlović je bio saigrač nekadašnjeg igrača Milana Dejana Savičevića u Crvenoj zvezdi iz koje je došao u Italiju i Serie A gdje je sa uspjehom igrao za Lazio.”

Uprava Milana je još 4. juna najavila rastanak sa Inzaghijem, koji je prošle sezone sa slavnim klubom osvojio tek 10. mjesto u italijanskom prvenstvu (Serie A).

“Objavljujemo da smo smijenili trenera Inzaghija i zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio”, navodi se u kratkom saopćenju Rossonera.

Nešto kasnije, na internetskoj stranici kluba objavljena je fotografija Mihajlovića sa natpisom: “Dobrodošao Siniša”.

Izvor: Agencije