Mike D'Antoni novi trener Lakersa

Čelni ljudi Lakersa su bili jednoglasni u izboru D'Antonija za glavnog trenera (EPA)

Glasnogovornik Los Angeles Lakersa John Black potvrdio je u nedjelju navečer da je jedan od najboljih klubova američke profesionalne košarkaške NBA lige potpisao višegodišnji ugovor s trenerom Mikeom D'Antonijem.

Klub će najvjerovatnije održati konferenciju za novinare u utorak ili srijedu, na kojoj će biti zvanično predstavljeni detalji ugovora.

Prema izjavi Blacka, vlasnik Lakersa Jerry Buss, potpredsjednik kluba Jim Buss i generalni menadžer Mitch Kupchak su jednoglasno donijeli odluku da je D'Antoni najbolje rješenje za izbor novog trenera.

Najbolji igrač Lakersa Kobe Bryant i ovogodišnje pojačanje Steve Nash, koji je već igrao za trenera D'Antonija, podržali su izbor novog trenera.

Bryant je više puta naglasio da mu je D'Antoni bio jedan od najdražih igrača dok je odrastao u Italiji.

D'Antoni je u tom periodu jedan od najboljih igrača u italijanskom košarkaškom prvenstvu.

Nash je već igrao za trenera D'Antonija, pod čijom palicom je osvojio dvije nagrade za najkorisnijeg igrača NBA, u sezonama 2005. i 2006.

Odlična forma

Košarkaši Memphis Grizzliesa odličnu su formu na startu NBA sezone potvrdili i 104-86 pobjedom na svom parketu protiv aktualnog prvaka Miami Heata, prenosi Hina.

Obje su momčadi u susret ušle s nizom od četiri pobjede, a peti uzastopni trijumf ostvarili su Grizzliesi. Utakmicu karijere odigrao je Wayne Ellington koji je ubacio 25 koševa, a standardno su odlični bili i Rudy Gay sa 21 poenom, te Zach Randolph sa 18 ubačaja i 12 skokova. U sastavu Heata najefikasniji je bio Chris Bosh sa 22 pogotka, dok je LeBron James ubacio 20 uz 10 skokova.

Prošlosezonski finalisti Oklahoma City Thunder odličnom su četvrtom četvrtinom “slomili” Cleveland Cavalierse i upisali 106-91 pobjedu. Russell Westbrook je ubacio 27 koševa uz 10 asistencija, dok je Kevin Durant postigao 26 poena za Thunder. S druge strane se Kyrie Irving zaustavio na 20 pogodaka.

Los Angeles Lakersi su dobili i drugu utakmicu pod vodstvom privremenog trenera Berniea Bickerstaffa, ovoga puta su na svom terenu nadigrali Sacramento Kingse sa 103-90. Dwight Howard je sa 23 koša i 18 skokova bio najbolji kod Lakersa, Kobe Bryant je dodao 20, dok su Jimmer Fredette sa 18 poena, te Jason Thompson sa 15 ubačaja i 10 skokova predvodili Kingse.

I druga momčad iz Los Angelesa, Clippersi, bila je uspješna savladavši u Staples Centeru Atlanta Hawkse sa 89-76. Blake Griffin (16) i Chris Paul (15) bili su najučinkovitiji kod Clippersa, dok je Josh Smith (13) bio prvo ime Hawksa.

Brooklyn Netsi su po drugi put u dva dana nadigali Orlando Magic, ovoga puta u svojoj dvorani sa 82-74. Vrhunsku predstavu pružili su visoki igrači Netsa Brook Lopez (20) i Kris Humphries (14, 21 skok), dok su Glen Davis (19, 10 skokova) i Arron Afflalo (19) bili najbolji kod Magica, kojem je ovo bio četvrti uzastopni poraz.

Izvor: Agencije