Milijarda pregleda epizode ‘Maše i medvjeda’

Navedena epizoda crtaća stekla je status 13. najpopularnijeg videa na YouTubeu svih vremena (Screenshot / YouTube)

Ruski crtani film za djecu o nestašnoj djevojčici Maši i simpatičnom medvjedu postao je pravi hit i na društvenoj mreži za razmjenu sadržaja na internetu YouTubepošto se našao među 20 videa koji su prikupili po milijardu pregleda.

U “klub YouTube milijardera” uvrstila se 17. epizoda Maše i medvjeda, od ukupno 54 epizode koje se mogu pronaći na YouTube.

Ovaj crtani film je stekao poklonike širom svijeta, od Njemačke i Australije do Sjedinjenih Američkih Država, a vole ga i mališani na Balkanu.

Navedena epizoda crtaća stekla je status 13. najpopularnijeg videa na YouTubeu svih vremena.

Osamnaest milijardera

U klub YouTube milijardera nedavno je ušao i videospot za pjesmu “Hello” od Adele, koji je tu titulu dostigao u rekordnom vremenu i tako sa istog pijedestala srušio “Gangnam Style” korejskog pjevača Psy-a.

Zanimljivo je da je do sada samo 18 videa prikupilo milijardu i više pregleda na YouTubeu, koji je u vlasništvu Googlea.

Skoro sve su profesionalni videospotovi muzičkih zvijeda, a izdvajaju se navedena epizode crtane serije Maša i medvjed i kompilacija pjesmica za bebe britanskog obrazovnog kanala Little Baby Bum.

Izvor: Agencije