Milionske štete zbog štrajka pilota Lufthanse

Štrajk pilota njemačke aviokompanije Lufthansa ušao je u četvrti dan. Šteta se već mjeri u milijunima eura, a tijekom posljednja četiri dana više od 200.000 putnika je osjetilo posljedice štrajka.  

Piloti ne odustaju, kompanija se ispričava, a putnici gube strpljenje – to je epilog štrajka koji traje već četvrti dan.

Međutim, nezadovoljstvo Lufthansinih kapetana traje mnogo duže, točnije od travnja prošle godine, kada je uprava kompanije objavila plan restrukturiranja kako bi se prilagodili sve jačoj konkurenciji.

Ideja da zarađuju koliko i piloti niskotarifnih kompanija nije se svidela Lufthansinim pilotima, tako da su od travnja 2014. godine, uključujući i današnji štrajk, 15 puta napustili svoja radna mjesta, što je do sada kompaniju koštalo blizu 232 milijuna eura.

Piloti povećavaju pritisak, kompanija odolijeva

“Primorani smo povećati pritisak jer nakon godinu dana Lufthansa još nije spremna zajednički proniači konstruktivno rješenje”, kaže Markus Wahl, član Sindikata pilota.

A pritisak je značajno počeo rasti od srijede. Tada je otkazana gotovo polovina od 1.400 letova unutar europskog kontinenta, što je poremetilo planove 84.000 putnika.

U četvrtak su se na štrajk odlučili piloti za prekooceanske destinacije. Neugodnost za 18.000 putnika čije su karte, međutim, mnogo skuplje.

U petak se ponovio scenarij od srijede, dok je u subotu opet došlo do obustave prekooceanskih letova.

Ukupno, u posljednja četiri dana otkazano je 1.658 letova, a 216.000 putnika moralo je čekati na alternativne letove. Ipak, kompanija odolijeva pritisku pilota.

“Srećom, imamo vrlo lojalne klijente. Iako sa svakim novim štrajkom bilježimo pad broja rezervacija, to je sve prilično kratkoročno. Ipak, to narušava našu reputaciju i svakako bismo voljeli da ovu situaciju što prije riješimo”, rekla je Barbara Schaedler, glasnogovornica Lufthanse.

Zatečeni između dvije vatre, putnici gube strpljenje i za jedne i za druge.

“Pretjerali su. Mislim da bi netko trebao povesti više računa o ovoj kompaniji, a to znači – znati kada ste otišli predaleko”, smatra putnik Wolfram Bruening.

Štrajkovi ugrožavaju prognoze o profitu

“Loše. Mislim prije svega za putnike, ali i za kompaniju. Ali što sad? Ja ću letjeti drugom aviokompanijom”, kaže Manfred Hellbach.

Jedan od najkontroverznijih zahtjeva pilota jest pravo da idu u prijevremenu mirovinu sa 55 godina te da do 65 godine nastave primati 60 posto svoje plaće.

“Osjećaji su mi pomiješani. Naravno, radnik ima pravo zatražiti da ide u prijevremenu mirovinu, ali mislim da je njihov zahtjev prije svega neodgovoran. Ali, u svakom slučaju, ja sam protiv štrajkova”, kaže putnik Tabo Stahler.

Lufthansa je ranije ovog mjeseca najavila prognoze da će bruto profit za 2015. godinu dosegnuti milijardu i po eura – plan koji bi se, sudeći prema 2014., lako mogao izjaloviti, nastave li se štrajkovi njezinih pilota.

Izvor: Al Jazeera i agencije