Minhen: Boks meč na konferenciji za novinare

Britanski bokser Dereck Chisora, koji je u subotu navečer u Mincenu izgubio dvoboj za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC od Vitalija Klička, suočen je s optužbom za nanošenje tjelesnih povreda Adamu Boothu, menadžeru drugog britanskog boksera Davida Hayea, u incidentu koji se dogodio na konferenciji za novinare nakon meča, objavila je njemačka policija.

Chisora se na konferenciji za novinare sukobio s Hayeom, koji je bio u funkciji stručnog komentatora, te mu zaprijetio da će ga “upucati i spaliti”, a najdeblji kraj je izvukao Booth, koji je zadobio povrede lica.

Glasnogovornik bavarske policije Gottfried Schlicht izjavio je kako je Chisora bio priveden i saslušan na aerodromu zbog ovog incidenta, ali je potom pušten.

Chisora se sukobio s Hayeom, koji je bio u funkciji stručnog komentatora, te mu zaprijetio da će ga ‘upucati i spaliti’.

“Policija je pokrenula postupak protiv Chisore zbog nanošenja tjelesnih povreda, ali to nije razlog da ga zadržimo u zatvoru”, rekao je on.

Policija je pokušala privesti i Hayea, ali ga nije uspjela locirati.

Neugodne scene na konferenciji za mediji počele su verbalnim sukobom između Hayea i Kličkovog menadžera Bernda Boentea, koji je ustvrdio kako je Kličko prvo ponudio borbu za naslov Hayeu, ali ga je ovaj odbio.

‘Više nisi opcija’

Haye je u julu prošle godine izgubio dvoboj protiv mlađeg Klička, Vladimira, za naslov po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO.


Booth (desno) je izvukao najdeblji kraj [EPA]

“Za razliku od Davida Hayea, koji je izbjegavao borbu u meču protiv Vladimira Klička, Chisora je ovom meču pokazao puno više srčanosti”, ustvrdio je Boente.

Na to je iz pozadine dvorane reagirao Haye: “Ne želiš borbu protiv Hayea, zar ne?”

Boente odgovorio: “Imao si ponudu, ali je nisi prihvatio i sada više nisi opcija. Ti si aut. Aut, aut, aut. Ne možeš se riječima vratiti u konkurenciju, nemaš niti jedan pojas. Chisora je pokazao srčanost, a ti samo nožni prst”, ustvrdio je Boente, aludirajući na Hayeova opravdanja nakon julske borbe kako nije bio spreman za meč zbog slomljenog nožnog prsta.

Nakon verbalnog sukoba s Boenteom, Haye se obrušio i na Chisoru, a taj je sukob završio izmjenom udaraca.

Vitalij Kličko izrazio je razočaranje ponašanjem dvojice britanskih boksera.

“Potpuno sam razočaran, ovo je otišlo predaleko. Boks kao sport ne bi trebao ličiti na ovo. Krvava lica na konferenciji za novinare… ostao sam stvarno iznenađen”, komentirao je Kličko.

Generalni sekretar Britanskog odbora za kontrolu u boksu Robert Smith također je najavio istragu vezanu uz incident te dao naslutiti kako će Haye vrlo teško dobiti boksersku licencu natrag, nakon što je u oktobru prošle godine objavio odlazak u sportsku penziju.

Izvor: Agencije