Ministar priznao grešku, ali ne odlazi

Hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić, našao se na udaru opozicije i javnosti, nakon što je procurila snimka razgovora s ocem članice SDP-a o njenom zapošljavanju.

Četiri dana nakon što je sporna snimka osvanula u medijima, oglasio se i ministar Miljenić. Pogrešku priznaje, jer je sebi, kaže, dozvolio više nego što je smio. Na sve odgovara: “Grešku priznajem, ali ostavku ne podnosim”.

“Način razgovora svakako je izlazio izvan onog kako bi trebalo razgovarati. Međutim, niti sam imao namjeru niti sam to radio, nekakvo zapošljavanje. Dođete u nezgodnu situaciju nekad. To su neka dječja natjecanja. Ljudi vas opsjedaju desetinama zahtjeva. Nekad možete nekome reći ‘ne’ odmah, nekada se upustite u razgovor”, objašnjava Miljenić.

Unatoč svemu, kaže, o ostavci ne razmišlja.

“Ne mislim da sam napravio nešto za što bi trebala ostavka. Može se pogledati sve što sam radio i što radim inače. Bitno je ono što čovjek inače radi”, kaže.

Prozivke iz HDZ-a

Za HDZ je to klasičan primjer stranačkog kadroviranja i kako kažu, vođenja uličnog zavoda za zapošljavanje. Iznenađuje ih izostanak reakcije premijera Zorana Milanovića.

Reakcije je bilo u slučaju bivše ministrice zaštite okoliša Mirele Holy. Na zahtjev premijera, podnijela je ostavku, jer je u e-mailu predsjedniku uprave Hrvatskih željeznica založila da se suprugu stranačkog kolege poštedi otkaza. 

I dok se čeka reakcija premijera, u vladajućem SDP-u lopticu vraćaju u HDZ-ovo dvorište.

Predsjednika stranke Tomislava Karamarka, optužuju za nelegalno zapošljavanje dok je bio na čelu obavještajne agencije.

U HDZ-u optužbe odbacuju i poručuju da je to uobičajeni odgovor SDP-a kada se pojavi afera vezana uz vladajuću koaliciju.

Izvor: Al Jazeera