Oglasi

Ministar traži genijalce za savjetnike

Savjetnik makedonskog ministra zdravstva mora imati koeficijent inteligencije od 140 i raditi za honorar od 50 eura.
Kandidati za savjetnika moraju govoriti najmanje dva strana jezika i imati uiniverzitetsku diplomuEdin Krehić, Al Jazeera

Makedonski ministar zdravstva Nikola Todorov objavio je da traži sedam do 10 savjetnika koji moraju imati univerzitetsku diplomu, govoriti najmanje dva strana jezika i biti natprosječno inteligentni.

Ministar je objavio da kandidati moraju imati koeficijent inteligencije od najmanje 140, potvrđen od strane međunarodne organizacije za mjerenje inteligencije Mense.

Prosječni koeficijent inteligencije iznosi između 90 i 110, dok se ljudi koji imaju koeficijent inteligencije iznad 140 smatraju genijima.

Mjesečni honorar

Međutim, savjetnici bi za konsultacije jednom do dva puta mjesečno dobijali honorar između 3.000 i 5.000 denara (50-80 eura), piše agencija AP.

Ova američka agencija navodi da do sada zaposlenima u makedonskim javnim službama nije traženo da rade test inteligencije.

Ministar Todorov je ranije razljutio doktore koji rade u državnim ustanovama zahtjevom da budu plaćeni prema broju pacijenata koje prime.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.