Miškovići i Đurašković ostaju u pritvoru

Specijalni sud u Beogradu odbio žalbu na rješenje o određivanju pritvora vlasniku Delta holdinga, njegovom sinu i vlasniku Nibens grupe.

Srbija, Kriminal, Miroslav Mišković, Delta holding, Pritvor
Oba Miškovića, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra [EPA]

Krivično vanpretresno vijeće Specijalnog suda u Beogradu odbilo je u utorak žalbu na rješenje o određivanju pritvora vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, tako da on ostaje u pritvoru, izjavila je Tanjugu glasnogovornica ovog Suda Maja Kovačević.

Ona je dodala da je vijeće odbilo i žalbe branilaca Miškovićevog sina Marka, vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića i još četverice osumnjičenih i potvrdilo odluku kojom im je sudija za prethodni postupak u petak rano ujutru odredio pritvor do 30 dana.

Trojica osumnjičenih se brane sa slobode.

Zloupotreba službenog položaja

Oba Miškovića, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od blizu 30 miliona eura i protiv svih 10 će biti provedena istraga.

Miroslav i Marko Mišković i Đurašković terete se da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatiziranom Preduzeću za puteve (PZP) Niš, a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve -  Beograd, Kragujevac, Vranje, Srem put, Bačka put... - neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili blizu 30 miliona eura, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona eura, Đuraškoviću blizu 10 miliona eura, a preduzeću Hemslejd 1,2 miliona eura.

Izvor: Agencije

Teme: 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.