Mohamed Salah najbolji igrač i strijelac Premier lige

Mohamed Salah je posebno istaka ulogu trenera Jurgena Kloppa u njegovom strelovitom igračkom usponu (EPA)

Napadač Liverpoola i egipatski reprezentativac Mohamed Salah u nedjelju je proglašen za najboljeg igrača engleske Premier lige, postavši tako prvi Egipćanin te treći nogometaš Liverpoola kojem je dodijeljeno ovo priznanje.

U utrci sa Salahom za nagradu najboljeg igrača bili su još golman Manchester Uniteda David de Gea, napadač Tottenhama Harry Kane, odbrambeni igrač Burnleyja James Tarkowski te dvojac iz prvaka Manchester Cityja, Kevin De Bruyne i Raheem Sterling, prenosi Hina.

Velika zahvalnost Jurgenu Kloppu

“Odigrao sam dvije dobre sezone u Romi, ali sam maštao o povratku u Premier ligu, kako bih se dokazao onima koji su govorili da sam bio promašaj u prvom dolasku”, izjavio je Salah preuzimajući nagradu.

On je u 36 ovosezonskih nastupa postigao 32 gola, dva pogotka više od Kanea, “kralja strijelaca” u posljednje dvije sezone.

Uz zahvalu suigračima, 25-godišnji Salah je posebno istaka ulogu trenera Jurgena Kloppa u njegovom strelovitom igračkom usponu.

“Pomogao mi je mnogo u onome što radim, na terenu i van njega. Zahvalan sam mu za sve što je napravio ove sezone”, rekao je Egipćanin.

“Vrlo ga cijenim i uvjeren sam da ćemo ove sezone učiniti nešto posebno za naš klub.”

Finale Lige prvaka protiv Reala

Liverpool je u posljednjem kolu Premier lige u nedjelju savladao Brighton sa 4:0, uz jedan gol Salaha, i osigurao mjesto koje vodi u Ligu prvaka iduće sezone.

Liverpool će igrati finale Lige prvaka protiv madridskog Reala, a susret je na rasporedu 26. maja u Kijevu, Ukrajina.

Nagrada za najboljeg igrača Premier lige dodjeljuje se od 1995. godine, a prije Salaha su je u dresu Liverpoola zaradili Michael Owen (1998) i Luis Suarez (2014).

Izvor: Agencije