Mohamed Salah popularniji od Ronalda i Messija

Kapiten Rome vjeruje da mogu napraviti novo čudo (EPA)

Nogometaši Rome Daniele De Rossi i Alessandro Florenzi složili su se da mogu napraviti novo čudo kao protiv Barcelone i nadoknaditi tri gola minusa iz Liverpoola za plasman u finale Lige prvaka.

Liverpool je slavio na Anfieldu 5:2 na krilima Mohameda Salaha (po dva gola i asistencije), i to tako što je italijanski tim u finišu s dva pogotka ublažio poraz.

“Držat ćemo se onoga što smo uradili u četvrtfinalu, što nam govori da je sve moguće. Naša je obaveza da pokušamo, prije svega zbog ljudi koji vole Romu. Jedina je razlika to što smo protiv Barcelone nesretno izgubili prvi duel”, rekao je De Rossi nakon utakmice za Sport Mediaset.

Iskusni veznjak priznaje da je Roma, čak i za razliku od Camp Noua, na Anfieldu bila potpuno slomljena.

“Totalno smo bili u ‘crnoj liniji’. Ipak, i dalje smo na tri gola, Liverpool je na istom nivou kao Barcelona i možemo ostvariti ono što smo već uradili.”

Njegov saigrač Florenzi također ne gubi nadu za put u Kijev i poručuje da se na kraju njegov tim koliko-toliko izvukao u Liverpoolu.

“Bili smo izgubljeni pola sata, gotovo mrtvi, ali nas nisu ubili. Srcem i ponosom uspjeli smo barem pristojno završiti utakmicu. Bit će teško u revanšu, ali uradit ćemo sve da nadoknadimo rezultat. Bit će teže nego protiv Barcelone, ali pustit ćemo krv na dres samo da dođemo do finala”, zaključio je vicekapiten Rome.

Klopp: ‘Po pobjedu i u Rim’

Trener Liverpoola Juergen Klopp, nakon uvjerljive pobjede protiv Rome, pohvalio je igru Mohameda Salaha i istakao nevjerovatnu formu u kojoj se Egipćanin nalazi.

Salah je s po dva gola i asistencije protiv bivšeg kluba trasirao put Liverpoolu ka finalu.

“Salah igra izvanredno ove sezone. U odličnoj je formi, fantastičan je igrač i veoma sam sretan zbog njega, ali da bi bio najbolji na svijetu, mora je dugoročno održati. Prvi gol bio mu je genijalan, postizao je i ranije slične, drugi je, također, bio briljantan”, izjavio je Klopp po završetku utakmice.

Njemački stručnjak vjeruje da će klub sa Anfielda slaviti i u revanšu

Njemački stručnjak vjeruje da će klub s Anfielda slaviti i u revanšu, ali ne želi poistovjećivati Liverpool s Barcelonom, koja je u prethodnoj rundi eliminisana od Rome senzacionalnim preokretom.

“Ova utakmica pokazala je da ih možemo savladati i u revanšu iako očekujem drugačiju utakmicu. Roma će biti ta koja će morati napasti, ali već sam nekoliko puta rekao da mi nismo Barcelona, jer postoji samo nekoliko najboljih svjetskih klubova koji su sve osvojili”, rekao je Klopp.

Gerrard: ‘Salah je trenutno ispred Ronalda i Messija’

Legendarni bivši kapiten Liverpoola Steven Gerrard smatra da je Mohamed Salah trenutno u najboljoj formi od svih nogometaša svijeta i ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Salah je ušao u historiju kluba kao jedini s deset golova u sezoni u evropskim takmičenjima.

“Nalazi se u životnoj formi. Teško je porediti Salaha s Ronaldom i Messijem, oni su godinama konstantni, ali, bez nedoumica i skrivanja, trenutno je najbolji igrač na planeti”, rekao je Gerarrd.

Salah je ušao u historiju kluba kao jedini sa 10 pogodaka u sezoni u evropskim takmičenjima

Hitri Egipćanin, koji je upravo iz Rome ljetos prešao u Liverpool, već je postigao 43 gola u svim takmičenjima.

Revanš-utakmica na rimskom Olimpicu na rasporedu je 2. maja.

Izvor: Agencije