Mourinho: (Ne)moguće pobijediti na Camp Nou

Mancini za poraz krivi sudiju, Mourinho demotivaciju igrača (AFP)

Trener Liverpoola Kenny Dalglish je izjavio kako bi rado doveo još odbačenih igrača Manchester Cityja, nakon što je odlična predstava Craiga Bellamyja odvela Liverpool u finale Liga kupa.

Bellamy, koji je iz Cityja prešao na Anfield prošlog ljeta, postigao je ključni pogodak koji je lidere tabele Premiershipa isključio iz daljnjeg takmičenja, a svome timu poklonio finale, koje su čekali od 2005. godine.

“Bellamy naporno radi i kvalitet je tu – drugi pogodak je bio fantastičan, kao i način na koji ga je postigao. Oduševljeni smo zbog Craiga i oduševljeni smo Craigom”, rekao je Dalglish.

Trener Manchester Cityja Roberto Mancini napustio je Anfield bijesan na sudijske odluke.

“Ako City ima još igrača kao što je on kojih bi se željeli riješiti, mi se nalazimo na East Lancs Roadu”, dodao je.

S druge strane, trener Manchester Cityja Roberto Mancini napustio je Anfield bijesan na sudijske odluke.

Prvo je kritizirvao odluku sudije Dowda kojom nije dosuđen jedanaesterac nakon starta Charlie Adama nad bh. reprezentativcem Edinom Džekom.

Poslije je Dowd dosudio penal za Liverpool, nakon što je lopta pogodila nogu kapetana Richardsa i odbila se do njegove ruke.


Edin Džeko (lijevo) [AFP/Getty]

“Prvo ga je pogodila u nogu”, rekao je Mancini. “Mogao bi odrezati svoje ruke. To je moje mišljenje. Ne mislim da je bio jedanaesterac.”

Guardiola: Barca je bolja

Trener Barcelone Pep Guardiola je, nakon dvije odigrane utakmice u četvrtfinalu Kupa kralja protiv Real Madrida, izjavio da je njegov tim zaslužio prolaz.

“Madrid je radio ono što bismo i mi radili u njihovoj situaciji”, kazao je on novinarima.

“Igrači Barcelone su pokazali veliku snagu i ja im čestitam. Madrid je veliki klub i zato je ovo velika pobjeda – igrači Reala su pružili odličnu partiju, ali mi smo pobjednici nakon 180 minuta.”

Trener Real Madrida Jose Mourinho je izjavio kako neki njegovi igrači misle da je “nemoguće pobijediti na Camp Nou”.

Iako je ekipa iz Madrida dominirala tokom cijelog prvog poluvremena, na odmor se otišlo rezultatom 2:0 za Barcelonu, nakon pogodaka Pedra Rodrigueza i Danija Alvesa u završnici prvog dijela.

Lagano poluvrijeme

Mourinhov tim se ipak nije predavao i na kraju je, golovima Ronalda i Benzeme, konačan rezultat glasio 2:2.

“Došli smo ovdje sa namjerom da prođemo dalje. Znali smo da će biti teško, ali smo došli sa tom namjerom”, rekao je Mourinho.

Mourinho ne smatra da je pogriješio što Karim Benzema nije zaigrao od prve minute.

“Međutim, u svlačionici sam čuo da je ovdje nemoguće pobijediti. Igrao sam ovdje s Chelseaom, Interom i Madridom u više navrata i to nije ništa novo. Čestitat ću Barceloni za ono što su postigli na Bernabeu prošle sedmice, ali ne i za kvalifikaciju.”

Mourinho ne smatra da je pogriješio što Karim Benzema nije zaigrao od prve minute, iako je nakon ulaska u drugom poluvremenu napravio značajnu razliku na terenu.

“Igrali smo dobro u prvom dijelu”, rekao je on. “Poluvrijeme je bilo lagano za mene, jer ako ne igrate dobro, deset minuta je veoma kratak period za ispravke, ali ja sam morao s igračima razgovarati samo minutu.”

Izvor: Agencije