‘Možeš biti sve što hoćeš’, dokumentarni film na Al Jazeeri Balkans

Priča o stotinama hiljada sudbina u regiji, onih nezaposlenih, Roberta Zubera, četrdesetogodišnjaka koji je odlučio dati otkaz i sve u poslovnom životu izmijeniti i krenuti ispočetka. Nezaposlenost je prva posljedica otkaza. Njegov plan sjajnog novog poslovnog života suočen je s realnošću – na tržištu nema potražnje za njegovim referencama.

Robert Zuber

Rođen u Puli 1972. godine, radio je kao novinar i urednik u hrvatskim publikacijama 18 godina. Dobitnik je  dviju nagrada Hrvatskog novinarskog društva. Snimanje dokumentarnog filma počeo je 2001. godine kada je i režirao  svoj prvi film “Na stanici u Puli”, koji je bio najgledaniji dokumentarac u kinima te godine. Njegov drugi autobiografski dokumentarni film “Slučajni sin”, snimljen u okviru projekta UNICEF-a “Svako dijete treba dom”, nagrađen je Oktavijanom za najbolji dokumentarni film godine na Danima hrvatskog filma. Posljednji film koji je režirao “Mila traži Senidu” dobio je nagradu na Sarajevo Film Festivalu, u kategoriji ljudskih prava.

ToroLab. je Robertova produkcijska kuća, koju je osnovao 2016. godine za proizvodnju dokumentarnih, kratkih i dugih filmova.

Izvor: Al Jazeera