Oglasi

Mubarak iz bolnice vraćen u zatvor

Zbog povreda zadobijenih prilikom pada, bivši egipatski predsjednik u srijedu je nakratko boravio u bolnici, a socijalnim mrežama kružila je glasina o njegovoj smrti.
Vojnici čuvaju stražu ispred bolnice u Kairu za vrijeme Mubarakovog boravka u njojGetty

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak vraćen je u zatvor, odakle je u srijedu  nakratko bio prebačen u vojnu bolnicu u Kairu, zbog povreda glave i grudnog koša koje je zadobio prilikom pada, javljaju agencije.

Kako prenosi AP, mjesecima stižu različiti izvještaji o stanju zdravlja 84-godišnjeg Mubaraka, koji je u junu osuđen na doživotnu kaznu zatvora, jer nije spriječio ubijanje stotina demonstranata tokom prošlogodišnjih protesta u Egiptu, u okviru Arapskog proljeća.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, general Mohamed Ibrahim, rekao je da je bivši predsjednik, poslije obavljenog rentgenskog snimanja glave, vraćen u zatvor.

Glasine o smrti

Mubarak je povrede zadobio pošto se u subotu okliznuo u zatvorskom kupatilu.

U srijedu su se, tokom dana, egipatskim socijalnim mrežama proširile glasine da je Mubarak umro, pošto je na elektronskom portalu jednog lista objavljena takva vijest.

Ibrahim je to demantirao.

Bolnica se nalazi u kairskom predgrađu Meadi. Mubarakova porodica i advokati tražili su od vlasti da ga zadrže u bolnici, navodeći loše uslove u zatvoru.

Ljetos je Mubarak, također, proveo skoro mjesec dana u bolnici.

Izvor: Agencije