Oglasi

Na predsjedničkim izborima u Srbiji 6.724.172 birača

Za izbore za predsjednika će biti štampano 6.757.793 glasačka listića, koji obuhvataju ukupan broj birača i 33.621 kao rezervu.
Srbija, Predsjednički izbori, Izbori, KandidatiRezultati glasanja na biračkim mjestima u inostranstvu ne smiju se javno saopćavati, niti isticati prije završetka glasanja u SrbijiTanjug

Republička izborna komisija je utvrdila da je na dan 17. marta ukupan broj birača na izborima za predsjednika Srbije 6.724.172.

RIK je utvrdio da će za izbore za predsjednika Srbije 2. aprila biti štampano 6.757.793 glasačka listića.

Taj broj obuhvata ukupan broj birača na dan 17. marta i 33.621 kao rezervu glasačkih listića, što je 0,5 posto od ukupnog broja birača u Srbiji.

Obje ove odluke bit će objavljene u Službenom glasniku.

RIK je donio odluku o određivanju vremena početka i završetka glasanja na izborima za predsjednika Srbije na biračkim mjestima u inostranstvu.

U ponoć zaključen birački spisak

Na biračkim mjestima u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kataru, Kini, Libanu, Makedoniji, Malti, Mađarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Finskoj, Francuskoj, Holandiji Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Švicarskoj i Švedskoj glasanje će biti obavljeno 2. aprila od 7:00 do 20:00 sati po lokalnom vremenu.

Glasanje će na biračkim mjestima u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD-u biti obavljeno 1. aprila od 7:00 do 20:00 sati po lokalnom vremenu.

U odluci se navodi da se rezultati glasanja na biračkim mjestima u inostranstvu ne smiju javno saopćavati, niti isticati na biračkom mjestu prije završetka glasanja u Srbiji.

U ponoć je zaključen birački spisak.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.