Na Sokocu i Palama otkriveno 47 ilegalnih migranata

Policija je predala migrante Službi za poslove sa strancima (MUP RS)

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo otkriveno je 47 mlađih migranata, koji su na teritoriju entiteta Republike Srpske ilegalno ušli iz susednih zemalja, saopštila je policija.

Na području opštine Pale u četvrtak ujutro je pronađen 21 ilegalni migrant, dok je u sredu na području Sokoca pronađeno 26, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Migranti su predati Službi za poslove sa strancima i Terenskom centru Istočno Sarajevo na dalje postupanje.

Reč je o 27 državljana Iraka, četiri Palestinca i 16 Sirijaca.

Policija iz Novog Grada u mestu Matavazi otkrila je pet migranata, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor, a prenosi RTRS.

Većina migranata bez dokumenata

U pitanju su po dvoje državljana Pakistana i Sirije i jedan iz Libije.

I na području opštine Velika Kladuša policija je sprovela akciju pojačane kontrole migranata, u okviru koje je izvršila obilazak sedam devastiranih i napuštenih objekata koje su nelegalno koristili migranti, gde je zatekla njih 48.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona saopšteno je da je kontrolom u operativnoj akciji “Migrant” utvrđeno da 18 migranata kod sebe poseduju potvrde o iskazanoj nameri za podnošenje zahteva za azil u BiH, jedan je posedovao karton podnosioca azila, dok njih 29 nije imalo nikakva dokumenta.

Svi migranti su evidentirani, te je Službi za poslove sa strancima – Terenskoj kancelariji Bihać dostavljena potrebna dokumentacija, dok je nadležnoj opštinskoj službi u Velikoj Kladuši dostavljena informacija o napuštenim i devastiranim objektima koje migranti nelegalno koriste.

Izvor: Agencije