Nacionalni stadion Srbije gradit će se u Surčinu

Reprezentacija Srbije bi uskoro trebala dobiti nacionalni stadion (Reuters)

Nacionalni fudbalski stadion reprezentacije Srbije trebalo bi da se gradi na teritoriji opštine Surčin, nakon što je Ministarstvo zaštite životne sredine dalo pozitivno mišljenje na stratešku procjenu uticaja prostorog plana posebne namjene koje je uradilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

“Ministarstvo zaštite životne sredine dalo je pozitivno mišljenje na predlog odluke o izradi strateške procene uticaja prostornog plana posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona. Nosilac izrade izveštaja o strateškoj proceni je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Lokacija predmetnog plana je na teritoriji gradske opštine Surčin”, rečeno je Tanjugu iz minisrtarstva zaštite životne sredine.

Kandidatura za najveće događaje

Kako se navodi, ministarstvo očekuje konačan tekst Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na ovaj način praktično je napravljen prvi zvanični korak ka izgradnji stadiona na kojem će utakmice igrati reprezentacija Srbije, ali i omogućiti da se Srbija kandiduje za organizaciju najvećih fudbalskih dogadađaja kao što su finale Lige prvaka, Evropske lige ili Superkupa Evrope.

Izvor: Agencije