Nadal u dva finala turnira u Vina del Maru

Za svoj 37. naslov u karijeri Nadal će igrati protiv Argentinca Horacija Zeballosa, 73. tenisera svijeta (AFP)

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale ATP teniskog turnira u čileanskom Vina del Maru pobijedivši lako, nakon samo 64 minute igre, sa 6:2, 6:2 trećeg nositelja takmičenja, Francuza Jeremyja Chardyja.

Ovo je za prvorangiranog Španca prvi turnir nakon sedam mjeseci pauziranja zbog povrede.

„Igram sve bolje i bolje, to je važno“, izjavio je Nadal.

„Nisam još uvijek igrač kakav sam bio prije sedam mjeseci jer mi je ovo tek prva sedmica takmičenja. Dobar je osjećaj biti u finalu nakon tako duge pauze.“

Španac, trenutno peti na ATP listi, u finalu će turnira, čiji nagradni fond iznosi 410.000 američkih dolara, za svoj 37. naslov u karijeri igrati protiv Argentinca Horacija Zeballosa, 73. tenisera svijeta.

Zeballos se plasirao u finale, svoje drugo u karijeri nakon Sankt Peterburga 2009., pobijedivši sunarodnjaka Carlosa Berlocqa 6:3, 7:6.

Dubl sa Monacom

Nadal, svojevremeno najbolji teniser svijeta u Vini Del Maru igrat će i u finalu dublova. On i Argentinac Juan Monaco borit će se za trofej protiv italijanskog para Paolo Lorenzi – Potito Starace.

Nadal je, inače, na ovom turniru odigrao, što u singlu što u dublu, ukupno šest mečeva za pet dana i nije izgubio ni set.

Izvor: Agencije