Nagrađena Al Jazeerina kampanja za medijske slobode

Dodjeljivanju nagrade prisustovali su predstavnici najvećih medijskih i TV kuća (Al Jazeera)

Al Jazeera je osvojila zlatnu medalju za kampanju “Demand Press Freedom” (Zahtijevamo slobodu medija).

Nagrada New York International Television & Film awardsa dodijeljena je u kategoriji “Korporativno-društvena odgovornost”, tokom ceremonije na gala večeri, kojoj su prisustvovali predstavnici najvećih medijskih i TV kuća, održanoj u Las Vegasu 10. aprila.

Abdulla Al Najjar, izvršni direktor za globalni brant i komunikacije, kazao je da “za Al Jazeeru predstavlja veliku čast osvojiti zlatnu medalju za kampanju ‘Demand Press Freedom'”.

“U vrijeme kada zaljevske zemlje koje učestvuju u blokadi Katara zahtijevaju gašenje Al Jazeere, ova nagrada prepoznaje potrebu za slobodom medija širom svijeta, u vrijeme kada se povećavaju restrikcije medija. Isto tako, želio bih iskoristiti priliku i zahvaliti svim institucijama i organizacijama koje su podržale Al Jazeeru u borbi za slobodu medija”, rekao je on.

Ostale nagrade

Žiri NYF Television & Film awardsa sastavljen je od nagrađivanih reditelja, producenata, pisaca, glumaca i drugih kreativnih medijskih profesionalaca iz svih krajeva svijeta.

Ranije ove godine ova kampanja je osvojila nagradu AME advertising Awardsa u kategoriji “društveni sadržaj” i uvrštena je u užu listu njujorškog natjecanja “The One Show”, u kategoriji “Branded Entertainment”, a pobjednik će biti proglašen u maju.

Izvor: Al Jazeera