Napad na kuću iračkog komandanta

Najnovije nasilje je izbilo poslije vala pogubnih napada izvedenih u subotu i nedjelju (EPA)

Naoružani napadači upali su u utorak u kuću komandanta lokalne antiterorističke jedinice zapadno od Bagdada, usmrtivši dva člana njegove porodice i dva pripadnika osiguranja, saopćili su irački sigurnosni i medicinski zvaničnici.

Nepoznati napadači odjeveni u vojne uniforme su ubili brata, sina i dva pripadnika osiguranja kapetana Jawada Shaalana u Al-Garmi, rekao je neimenovani sigurnosni zvaničnik, a medicinski izvori su potvrdili da su u lokalnu bolnicu dopremljena četiri beživotna tijela.

Shaalan se nije nalazio u kući u trenutku napada, prenio je AFP.

Istovremeno, prema riječima neimenovanog policijskog zvaničnika, tri vojnika i jedan policajac povrijeđeni su prilikom eksplozije tri bombe postavljene pored puta u Al-Garmi.

Najnovije nasilje je izbilo poslije vala srmtonosnih napada izvedenih u subotu i nedjelju, za koje je odgovornost preuzeo frontalni ogranak Al-Kaide, u kojima je ubijeno više od 80 ljudi, a povrijeđeno najmanje 400.

Iako je nasilje u Iraku izgubilo na intenzitetu u poređenju s 2006. i 2007. godinom, kada je bilo u zenitu, napadi su i dalje uobičajena pojava u ovoj zemlji, navodi francuska agencija.

Izvor: Agencije