Napad na Medžlis Islamske zajednice Banja Luka

Napadač je ostao na parkingu ispred Medžlisa i sam se predao policiji (Al Jazeera)

Policija je u utorak ujutro uhapsila Božu Čovičkovića (45) iz Laktaša, osumnjičenog da je palicom razbio staklo na ulaznim vratima upravne zgrade Islamske vjerske zajednice u Banjoj Luci, javlja Srna.

Sekretar Medžlisa IZ-a Banja Luka Kasim Mujičić potvrdio je ranije da je jedna osoba u utorak oko 08:00 sati ušla u prostorije Medžlisa IZ-a Banja Luka i drvenom palicom polupala stakla na vratima, piše Anadolija.

“Incident se desio neposredno nakon što smo stigli u Medžlis i ušli u kacelarije. Čuli smo strašnu lupu i veoma smo se prepali. Jedan od naših uposlenika prepoznao je napadača. Riječ je o muškarcu koji je i prije nekoliko dana dolazio i prijetio da će donijeti pušku i sve nas pobiti”, kazao je Mujičić.

“Napadač čak nije ni pobjegao, nego je ostao na parkingu ispred Medžlisa i predao se policiji. Sumnjamo da je riječ o psihički bolesnoj osobi”, dodao je Mujičić.

CJB Banja Luka osudio napad

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, na licu mjesta je obavljen uviđaj, a materijalna šteta bit će naknadno utvrđena.

Prema njenim riječima, policijski službenici vrše kriminalističku obradu osumnjičenog i sve dalje mjere i radnje prema njemu preduzimat će se u konsultaciji s dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banja Luka.

“CJB Banjaluka osuđuje napad na sve vjerske objekte i poziva građane da se uzdrže od svih vidova uništavanja imovine”, rekla je Markanović.

Izvor: Agencije