Napad talibana u Kabulu, evakuirani stranci

Napad je uslijedio samo tri dana nakon što su talibani upali u kabulski ured nezavisne izborne komisije, usmrtivši pet osoba (Reuters)

Nekoliko stranaca evakuirano je iz jednog kabulskog pansiona koji je u petak, tjedan prije predsjedničkih izbora, napala naoružana skupina, javio je fotoreporter AFP-a iz glavnog grada Afganistana, prenosi Tanjug.

Prvo je eksplodirao automobil bomba na ulazu u pansion, a nakon upada napadača u njega, začuli su se pucnjevi iz vatrenog oružja i dodatne eksplozije.

“To je pansion i u njemu je bilo i stranaca. Policija je zauzela krov zgrade i nastoji je očistiti od terorista”, izjavio je Sayed Gul Agha Hashemi, šef za istragu kaznenih djela kabulske policije, za AFP.

Talibani preuzeli odgovornost

Talibani su preuzeli odgovornost za taj napad, tvrdeći kako je riječ o pansionu za strance koji je korišten i kao crkva.

Napad je uslijedio samo tri dana nakon što su talibani upali u kabulski ured neovisnog izbornog povjerenstva, usmrtivši pet osoba.

Takvi napadi sve su češći u posljednje vrijeme u Afganistanu.

Pobunjenici su se zarekli kako će kampanjom nasilja poremetiti glasovanje na izborima 5. travnja, potičući svoje borce da napadaju glasačka mjesta, glasače i pripadnike službe sigurnosti.

Izvor: Agencije