Napadač iz Minhena najvjerovatnije mentalno oboljela osoba

Policija preko društvenih mreža apeluje građanima da ostanu svojim domovima (Anadolija)

Njemačka policija saopćila je da je uhapsila osumnjičenog za napad nožem u Minhenu u kom su četiri osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Nema naznaka da je uhapšeni muškarac djelovao na osnovu vjerskih ili političkih motiva, izjavio je načelnik minhenske policije Hubertus Andrae.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da taj muškarac najvjerovatnije ima mentalne zdravstvene probleme, prenosi Reuters.

Glasnogovorinik policije Marcus da Gloria Martins izjavio je da je muškarac uhapšen oko tri sata nakon incidenta koji se dogodio jutros.

On je istakao da se izgled osumnjičenog poklopio sa opisom napadača sa nožem koji su pružili svjedoci.

Da Gloria Martins je naveo da je ubica napao šest osoba na različitim lokacijama u toj oblasti, ali istakao da je samo četvoro njih ranjeno, a da nije bilo težih povreda.

Također, kako se navodi, nema još informacija o mogućem motivu napada.

Policija je ubrzo nakon jutrošnjeg napada preko društvenih mreža apelujovala građanima da ostanu svojim domovima, odnosno da izbjegavaju stanicu podzemne željeznice Rosenheimerplatz, gdje se i napad dogodio.

 

Policija je na Twitteru poručila da policajci “svim raspoloživim snagama tragaju za njim”.

Vlasti su navele da je napadač star blizu 40 godina i da je nosio sive pantalone, zelenu jaknu i ranac. Navodi se da je mjesto napada napustio na crnom biciklu.

Izvor: Al Jazeera i agencije