Naslovnice svjetskih medija o Trumpu poslije Charlottesvillea

Naslovnice 'Economista' i 'New Yorkera'

Reakcija predsjednika SAD-a Donalda Trumpa na protest neonacista u Charlottesvilleu ostat će upamćena kao prelomni momenat u njegovoj vlasti, navode svjetski mediji, prenosi Tanjug.

Trump je u nekoliko javnih nastupa manje-više opravdao neonaciste i rasiste, što je izazvalo lavinu reakcija širom svijeta, pišu mediji.

Koliko je neprihvatljivo i nevjerovatno da se predsjednik SAD-a tako otvoreno zauzima za naciste i rasiste svjedoče i naslovnice uglednih svjetskih časopisa, koje su se pojavile na kioscima proteklih dana, kao reakcija na Trumpove izjave u vezi s Charlottesvilleom.

New Yorker je Trumpa prikazao kao kormilara koji puše u jedro koje podsjeća na zloglasne bijele kapuljače Ku Klux Klana, a njemački magazin Spiegel je na slici Trumpu stavio takvu kapuljaču, uz naslov “Pravo lice Donalda Trumpa”, prenose mediji.

Britanski The Economist je na svoju naslovnicu stavio ilustraciju Trumpa kako viče u megafon koji je verzija KKK-kapuljače, dok je Time svoju naslovnicu posvetio “Mržnji u Americi” te je objavio ilustraciju u kojoj se zastava SAD-a podiže u stilu nacističkog pozdrava.

Očito je da će simbol koji će se nakon Charlottesvillea povezivati s Trumpom biti za KKK karakteristična bijela kapuljača, o čemu svjedoči i karikatura koju je ovih dana objavio The Guardian.

Na njoj je prikazana Bijela kuća, s dijelom krova koji izgleda kao bijela kapuljača.

Sve naslovnice munjevito su se proširile društvenim mrežama.

Izvor: Agencije