Nastasić među četvoricom suvišnih u Cityju

Interes za mladog nogometaša iz Srbije ovog ljeta pokazali su italijanska Roma, Inter i njegov bivši klub Fiorentina (Getty Images)

Menadžer nogometnog prvaka Engleske Manchester Cityja Manuel Pellegrini rekao je danas kako će dozvoliti Matiji Nastasiću da napusti klub i ode negdje gdje će više igrati, pošto je to za mladog igrača iz Srbije najvažnije.

Nedavnim dolaskom Eliaquima Mangale iz Porta konkurencija u zadnjoj liniji tima sa stadiona Etihad dodatno je pojačana, pa 21-godišnji Nastasić na startu Premier lige protiv Newcastlea nije bio ni na klupi.

„Matija mora igrati. Mi već imamo četiri igrača u defanzivi – (Martina) Demichelisa, (Vincenta) Kompanyja, Mangalu i (Dedrycka) Boyatu. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, Nastasić ima ponude drugih klubova i mislim da je za njega najbolje da igra“, rekao je Pellegrini.

Interes za mladog nogometaša iz Srbije ovog ljeta pokazali su italijanska Roma, Inter i njegov bivši klub Fiorentina.

Nastasić je za reprezentaciju Srbije odigrao 13 utakmica.

Situacija sa Richardsom

Pored njega, višak među „Građanima“ su i Micah Richards, Scott Sinclair i John Guidetti.

„Ono što sam rekao za Nastasića važi i za Richardsa, koji ne želi nastaviti sa angažmanom, jer želi igrati više. Dobio je ponudu za obnovu ugovora, ali ju je odbio“, istakao je Pellegrini.

Richards očajnički želi promjenu kluba. Još ima godinu dana ugovora sa Cityjem i očekuje se da prvaci Engleske spuste cijenu od 8,75 miliona eura za njegove usluge. Interes za njih tokom ljeta su pokazivali Liverpool, Tottenham, Everton i Newcastle.

Izvor: Agencije